Prisbelönta charkprodukter och konstfärdigt skapade tårtor och bakelser

Konsum Värmland är en ständig utställare på matfestivalen och i år lyfter man fram inte bara sin egen produktion utan även andra mathantverkare som levererar till Konsum. 

Under året som gått har Konsum arbetat intensivt för att få till stånd den saluhall som nyligen öppnades vid torget i Karlstad. En starkt bidragande orsak till att satsningen nu är i hamn är de fem lyckade åren med matfestivalen.

– Ja, det växande intresset och engagemanget kring värmländskt mathantverk som Smaka på Värmland bidragit till har varit en förutsättning för att kunna starta en saluhall, säger Konsums kommunikationschef Klas Olsson.

Konsums egen produktion samt roll som återförsäljare av många mindre leverantörers produkter, har gjort att företaget tagit på sig en samordnande roll som nu börjar ge resultat.

– Vi har sått så många frön vi kan. Nu är det dags att börja göra affärer och tjäna pengar. Vi hoppas att saluhallen, som ju faktiskt är en matmässa året runt, ska dra mycket folk även i vardagen. Det är bara då vi kan få fler mathantverkare och en växande livsmedelsnäring i länet, säger han.

Under Smaka på Värmland satsar Konsum på att låta sina konditorer visa upp hantverket bakom tårtor och bakelser. I montern finns också Värmlandschark med prisbelönta profilprodukter som exempelvis lammsalami, falukorv och rökt skinka.

– I någon form ska vi också lyfta fram våra övriga värmländska leverantörer, lovar Klas Olsson. Vi ska informera om saluhallen och, förstås, bjuda på kaffe!

 

img_1289