Ny ölkultur på hyllan på höjden

Liksom förra året slår sig restaurang Terrassen ihop med länets bryggerier och anordna en ”ölhylla” uppe på höjden ovanför festivalområdet. Fem mikrobryggare presenterar och serverar sin öl, tillsammans med passande smårätter på temat sött, salt och surt.

 

Kjell&Bola som driver Terrassen har under många år varit förgrundsfigurer när det gäller närproducerad mat och mathantverk i Värmland. Inte minst har de dragit en lans för ”hackkôrven” som förstås också serveras under matfestivalen.

På sätt som tidigare kompletterar man den egna restaurangen – med såväl à la carte-meny som barnbuffé – med ett stort tält utanför entrén där fem av länets nya ölbryggerier finns på plats.

– Vi samarbetar med dem för att bredda vårt eget erbjudande och bidra till en dryck- och måltidsupplevelse i samklang, säger Bo-Göran ”Bola” Sjögren. Vi börjar glädjande nog få en ny värmländsk ölkultur och vill hjälpa till att sprida kunskapen om och intresset kring den. Här kan besökarna möta de lokala bryggarna och få smaka på deras olika märken.

I tältet serveras värmländsk höstwook, vegetarisk eller med hackkôrv. Spishyllan i Branäs, som både är restaurang och bryggeri, erbjuder tre små rätter på temat sött, salt och surt som passar utmärkt till ölen.

På lördag eftermiddag ordnas också en ”Äfter Mäss” med musikunderhållning i anslutning till Terrassen och ölhyllan.

Läs mer om upplägget hos Kjell&Bola.


olprovning-2