Vi svarar på utställarnas frågor.

När vi nu är inne på sjunde året som arrangörer av detta otroligt roliga arrangemang står vi inför en hel del förändringar. Vi kommer att byta festivalområde och ny plats blir Gustafsvik utanför Kristinehamn. Smaka på Värmland har fungerat bra i Mariebergsskogen och vi har haft ett jättebra samarbete med dem under åren.
Men, det dags att tänka nytt och framåt. Vi flyttar till Gustafsvik och satsar på ett samarbete med Kristinehamns kommun för att utveckla och säkerställa festivalen för de kommande åren!
Flytten innebär en hel del frågor från utställare och samarbetspartners. Vi vill nedan försöka svar på några av de frågor som dykt upp:

– Valet av område, varför Gustafsvik?
Gustafsvik är en kulturhistorisk plats och en naturskön miljö vid Vänern. Platsen passar för utomhusevenemang och visionen är att Gustafsvik blir ett attraktivt besöksmål. Området möjliggör för arrangemanget att breddas med koppling till aktiviteter, landsbygd, jordbruk, trädgård och djurliv.

– Logistik för utställare
Vi kommer att låna in fyrhjulingar med släp från bland annat Christinehamns ridklubb. Vi kommer också att se till att det finns bärhjälp på plats i samband med riggningen av montrarna under fredagen innan festivalen.

Ytorna kommer att bearbetas så att bärigheten ökar och de utställarna med många och tunga produkter kommer placeras med hänsyn till det.

– Logistik för besökare
Vi kommer att använda både Rolls-Royce parkeringen och grusplan vid f.d. DynaWind. Transport till och från mässområdet kommer att ordnas med bussar, häst och vagn, traktor med kärra eller ett litet tåg. Vi tittar också på möjligheten att utnyttja parkeringarna vid Gokartbanan vid Kroksvik. Det här är en av de frågor vi jobbar intensivt med för tillfället.

Från och till E18 kommer tre vägar användas för att fördela trafiken på. Dels kommer trafiken ledas från korsningen vid Stolpen, från sänkan vis Kroksvik och från Kristinehamns centrum via Östervik.

Vi jobbar också med att upprätta linjer för extra bussar så att den som önskar lämna bilen hemma enkelt kan ta sig till festivalen.

– Tält
Vi kommer att fortsätta samarbetet med Evenemangsservice vad gäller tält, el mm. De har varit med sedan starten i Mariebergsskogen och vi kommer att erbjuda samma kvalité på montrar och service som tidigare. Torbjörn Ekåsens erfarenhet vad gäller att bygga festivalområden gör att vi känner oss trygga med att få till bästa tänkbara festivalområde för såväl utställare som besökare.

– Besöksantal
Vi har i år ett mål på 10 000 besökare och det är baserat på evenemangets tidigare besökarantal (ca 7 000 – 17 000), besökarantalet vid tidigare evenemang på Gustafsvik (ca 3 000 – 9 000) och möjligheten att nå nya besökare från exempelvis Örebro och Karlskoga.

– Utställare från andra län
Utställare från andra län kommer att bjudas in i den mån de kompletterar utbudet eller godkänts av de värmländska ”kollegorna”. Har du förslag på ett en producent från något av våra grannlän som du tro kommer bidra till festivalens dragningskraft? Hör av dig med tips till oss!

– Vatten, el och avlopp?
Kristinehamns kommun arbetar för tillfället med installation av vatten, el och avlopp på området. Evenemangsservice kommer att rigga toaletter på området.

Har du frågor som inte besvarats i inlägget? Hör gärna av dig till oss. Dina frågor kan vara till stor hjälp för oss och vi förstår att stora förändringar kräver extra arbete och uppmärksamhet.

Kontakt Kristina Samstorp för frågor och upplysningar

070/829 09 36