Information för besökare

Öppettider

Lördag 30 september, kl. 10.00 – 16.00

Söndag 1 oktober, kl. 10.00 – 16.00

Entré

50 kronor.

Barn 15 år och yngre går in gratis.

I de flesta kassorna kan du betala med kontanter såväl som med kort och Swish. Vårt Swish-nummer är 123 032 3873.

Hitta hit

Gustafsvik är en kulturhistorisk plats i en naturskön miljö. I närheten finns Vänerviken, ridklubben, Österviks kapell, stadsbondgården, Kristinehamns konstmuseum och ett fågeltorn med rikt fågelliv.  Klicka för att se karta.

Med buss

Extrainsatta gratisbussar från Charterbuss och Vänerbuss kommer att avgå fler gånger i timmen från Södra Torget och Resecentrum i Kristinehamn till Gustafsvik och tillbaka igen. Avgångstider och hållplatser kommer att anpassas för att stämma överens med bussar och tåg från t. ex Karlstad och Örebro . Läs mer här.

Bussarna sponsras av Charterbuss och Kristinehamnsbostäder.

Promenera eller cykla från Kristinehamn:

Följ de gröna skyltarna Sverigeleden/Järnledsskyltarna. Börja vid Kristinehamns gästhamn. Cykel- och gångvägen går vackert längs med Varnumsviken ut till Gustafsvik. När du gått längst in i viken tills du ska över Kroksviksvägen går du vänster och fortsätter rakt fram. Du kan gå allén upp till Gustafsvik.

Hyr cykel i Kristinehamn:

Team Sportia, Albinvägen 2, 0550-107 01.

Taxi i Kristinehamn:

Taxistationen finns vid järnvägsstationen. Ring: 0550-150 45

Med bil via E18

Väster om Kristinehamn, vid Gokartbanan (Kroksvägskorset) sväng söder ut mot Vänern och sedan rakt fram. Gustafsvik ligger på vänster sida, vid ridklubben. Sväng vänster för handikappsparkering eller fortsätt förbi Gustafsvik för övriga parkeringsplatser.

Parkering

Parkeringsområden finns direkt efter att du har passerat Gustafsviks herrgård. Om vädret tillåter på åkrarna, annars vid Kroksviks industriområde. En buss med plats för barnvagn och rullstol kommer gå i skytteltrafik mellan parkering och entré. Handikapparkeringar finns (se ”Med bil via E18”).
Parkering längs med vägen är inte tillåtet.

GPS-koordinater
59.344900,14.057500

 

Kort, Swish och kontanter

Ta med kontanter. Många men inte alla utställare hanterar kort eller Swish.

Varför inträde?

När du löser entré till Smaka på Värmland får du inte bara tillgång till en av de största mateventen i Sverige. Du stöttar också en lokal matproduktion. Inträdet behövs för att hålla nere utställaravgifterna så att de nyaste och de minsta företagen också kan delta. Vilket i sin tur gör det möjligt för dig som besökare att göra nya matupptäckter.

Får jag ta med mitt djur till festivalen?

Eftersom det finns djur på festival som är en del av arrangemanget ser vi helst att du med hänsyn till dem och deras ägare lämnar ditt husdjur hemma.

Scenprogram och andra aktiviteter.

Under rubriken ”Information för besökare” på hemsidan hittar du scenprogram för båda dagarna, kort-kurser och aktiviteter för barn och vuxna på eller i anslutning till matfestivalen.

Mer information

På plats vid Gustafsvik finns personal i informationstält, vid entréer och ute på området som kan hjälpa dig. Gilla var Facebooksida och vårt Instagramkonto för inspiration och information. Glöm inte att tagga dina lokala matupptäckter under sommaren med #smakapåvärmland eller @smakapavarmland

För ytterligare frågor kan ni kontakta oss på varmland@hushallningssallskapet.se.