Årets Mästerkock & minikock 2018

Tävla i ”Årets Gröna Mästerkock & Minikock” 2018

Efter förra årets succéstart för tävlingen Årets Gröna Mästerkock, där Jenny Svensson, Oliveriet tog hem titeln, söker vi nu tävlande för 2018 och lägger också till en tävling för lite yngre talanger”, säger Barbro Fernström, initiativtagare.

På restaurangscenen, inom storkök, skolkök och i våra hem finns ökat intresse för vegetarisk matlagning. Så även bland unga människor och barn. Vid Smaka på Värmland kommer två finalister i vardera tävling att få tillaga sina gröna rätter live på scenen. En eminent jury kommer att bedöma matupplevelsen och utse 2018 års Gröna Mästerkock och Minikock.

Juryordförande är liksom förra året Barbro Fernström, OS & VM medaljör, kocklaget Team Swedish Schoolrestaurant och till vardags köksansvarig på Mariebergsskolan. Ur Svenska Kockars Förening i Värmland deltar även ordförande för distriktet, Ann-Christin Toreld Clarito, ungdomsansvarig Tim Backman och Amanda Ståhlberg.

Tävlingen arrangeras som ett samarbete mellan Smaka på Värmland, Visit Kristinehamn och Barbro Fernström.

Mer information här.