Bagarfesten med bagarlandslaget till Smaka på Värmland!

Gustav Fagerman, Årets Bagare 2018 och delägare av Karlstadbageriet Artisan Bread, arrangerar Bagarfest på Smaka på Värmland som huserar på Gustafsviks Herrgårdsområde i Kristinehamn den 29-30 september.

Årets Bagare, tillsammans med bagarlandslaget och vänner, bjuder nu in till Bagarfest på matfestivalen Smaka på Värmland. Det är inte första gången delägarna Gustav Fagerman, Mattias Dröschmeister och Anders Hedberg arrangerar bagarfest. Tidigare har bagarfesten gjort succé bland annat på hemmaplan på bageriet på Kasernhöjden i Karlstad.

– Senast vi hade bagarfest så ringlade sig kön ut i gatan från öppning till stängning, berättar Gustav, som i år kammade hem titeln ”Årets Bagare 2018”.

Bagarfesten handlar om riktigt bra bröd och bakverk som bakas från grunden på råvaror av bästa kvalitet. Med hjälp av sponsorer kommer Gustav och Mattias att bygga upp ett helt bageri med all nödvändig köksutrustning som behövs för att kunna visa upp bagerihantverket på Smaka på Värmland.

– Det är inget litet projekt, vi kommer komma dit med delvis tre bakugnar som väger ton, och det är bara en liten del av hela bageriet, säger Gustav.

Bagarlandslaget tillsammans med vänner kommer också att finnas på plats på Bagarfesten och visa upp sina talanger. Varje bagare i landslaget deltar med sitt eget expertisområde, som exempelvis matbröd, sötebröd eller skulptur. Tanken är att lära av varandra och visa upp bredden och kvaliteten inom bagaryrket.

– Jag tycker att alla ska komma och uppleva bagarfesten och Smaka på Värmland för att inspireras av bagerihantverket och upptäcka nya spännande mat- och smakupplevelser. Det kommer bli en folkfest som man inte får missa, avslutar Gustav.