Food Court – nyhet för årets Smaka på Värmland

 

På Gustafsviks herrgårdsområde i Kristinehamn kommer en food court byggas upp under Smaka på Värmland 29-30 september. Här kommer besökarna kunna strosa runt och välja och vraka. Food courten och ett tillhörande tap room placeras i hjärtat av festivalområdet, det är även här Bagarfesten arrangeras!

Whiteguide rekommenderade Ölme Prästgård och Almars Krog bjuder in till food courtens restaurangtält. Här kommer det serveras ett finger food-koncept med en variation av smårätter som kan avnjutas. I tap room kommer besökarna kunna köpa en öl från någon av de regionala bryggerierna och sedan sitta ner och äta mat eller bara umgås med familj och vänner på de gemensamma sittplatserna.

– Det är en stor grej och tillsammans kan vi utlova besökarna höstens kanske bästa matupplevelse, säger Christoffer Schymann som driver Almars Krog utanför Karlstad om krögarnas och bryggarnas samarbete.

På food courten arrangeras även Bagarfesten av årets bagare, Gustav Fagerström, delägare av Artisan Bread. Här kommer även bagarlandslaget med vänner visa upp sina talanger och besökarna kommer att få känna den härliga doften av nybakta bullar, bröd och pizza.

– Vi tyckte att Smaka på Värmland behövde ett nytt grepp. Konceptet har sett nästan likadant ut i några år och som entreprenörer kände vi att festivalen måste ta nästa steg och utvecklas! Det är kul att flera kollegor i branschen och arrangörerna nappade på våra förslag. Detta säger Gustav Fagerman och Mattias Dröschmeister som är några av iniativtagarna till food courten på Smaka på Värmland.

Inom food courtens område kommer även Gunilla Wall från Sockerslottet hålla till i den rosa “Ernst-flygeln” med sin nya filial Gustafsviks herrgårdscafé. Gunilla Wall vann “det stora tårtslaget” 2016.

– Denna nyutveckling av Smaka på Värmland blir ett rejält kliv framåt vad gäller besöksupplevelsen, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef i Kristinehamn. Food courten blir ett lyft för hela festivalområdet som i och med denna utökas och utställare har fram till 31 augusti att anmäla sig till årets stora matfestival på Gustafsviks herrgård i Kristinehamn 29-30 september.