Vike Bondemarknad med aktiviteter och djur!

En av årets utställare på Smaka på Värmland är Vike Bondemarknad. Nyhet för i år är att de kommer ha med sig djur och anordna aktiviteter!

Vike Bondemarknad är en bondemarknad som anordnas i maj/juni varje år, 2018 hade marknaden besöksrekord med cirka 5000 besökare. Marknaden innebär en mix av djurmarknad, matmarknad, loppis, hantverksmarknad och prova-på aktiviteter. Vike Bondemarknad kommer i år till Smaka på Värmland på Gustafsviks herrgårdsområde och där får besökaren uppleva en miniversion av bondemarknaden.

Vike Bondemarknad erbjuder något för både barn och vuxna, vill du klappa djur eller prova på en aktivitet, kan du hitta detta hos Vike Bondemarknad på Smaka på Värmland. Några av de aktiviteter som besökaren kan prova på hos Vike Bondemarknad är: hur man kärnar smör, nåltovning och aktiviteter med anknytning till landsbygden, som till exempel pyssel med trä, slå gräs med lie och hässja samt tälja träälgar. Nyhet är även att de tar med sig djur till Smaka på Värmland 29-30 september. Besökaren kan här hälsa på jakt- och vallhundar, får, höns och eventuellt kycklingar och kaniner.

Det kan även tillkomma något landsbygdsdjur eller mindre aktivitet tills Smaka på Värmland på Gustafsviks herrgårdsområde utanför Kristinehamn.