Oktoberfest på Smaka på Värmland

Krögarna och bryggarna planerar att bjuda in till Oktoberfest vid Smaka på Värmland 2018. På lördagskvällen 29 september erbjuds en pubkväll med underhållning som ett helt nytt inslag till den stora matfestivalen på Gustafsvik.

”Det är en utvecklingsmöjlighet som vi kände direkt efter förra året att vi ville ta vara på” säger Ulrika Ternemar, Ölme Prästgård som är huvudarrangör.

På det nya food court området där även Bagarfesten arrangeras, medverkar flera aktörer och satsar stort genom att flytta dit utrustning för mat- och dryckesservering. Att skapa ett kvällsarrangemang bidrar till den härliga folkfest som Smaka på Värmland utgör. Karlskogabandet deNadas står för underhållning och utlovar glad musik och god stämning. Oktoberfesten planeras ha öppet från 17.00 till ca 22.00 och med extrainsatta bussar från Vänerbuss kan gäster ta sig till och från Gustafsvik från Kristinehamns Resecentrum. Alternativt rekommenderas cykelvägen utefter Varnumsviken och förbi Österviks kapell.

”Sista helgen i september är nära nog perfekt att arrangera en Oktoberfest, menar Ulrika med den enda andra skillnaden att det naturligtvis erbjuds värmländska delikatesser istället för traditionellt tyska.”