8000 personer besökte Smaka på Värmland 2018

Under helgen var det full aktivitet ute på Gustafsviks Herrgård i Kristinehamn då matfestivalen Smaka på Värmland gick av stapeln för åttonde året i rad. Med ett brett utbud av utställare och försäljare, ett spännande scenprogram samt nyheter som Food Court, Bagarfest och Oktoberfest på schemat blev det inget mindre än en succé.

Runt 8000 personer besökte Smaka på Värmland under lördagen och söndagens matfestival.

– Vi ser att det finns ett stort intresse för att handla närproducerat, man vill ha råvaror och mat av hög kvalitet. Det är just det Smaka på Värmland handlar om, att lyfta fram mathantverket och alla de matproducenter som verkar i regionen, säger Frida Persson, projektledare för Smaka på Värmland.

Smakprov av hög kvalitet

Och kvalitativa produkter har vi fått se många smakprov på under helgens matfestival. Här har det funnits något för alla smaker, alltifrån rökt fisk, ost och charkuterier till bakverk och delikata praliner.

Ett av de matnätverken som deltog på mässan var ”Säfflesmaker” från Säffle kommun.

– Vi är oerhört stolta över våra duktiga och driftiga matproducenter som finns runtom i Säffle kommun. Det är väldigt värdefullt både för dem och för kommunen att få en bra gemensam synlighet i sammanhanget, för att skapa möten med såväl nya som befintliga kunder, menar Anders Anstrin, utvecklingsstrateg på Säffle kommun.

Kärt återseende nästa år

En av årets stora attraktioner var Food Courten där krögare, bryggerier, café och bageri gått samman i ett unikt samarbete. Tillsammans arrangerades både restaurangtält, Bagarfest och Oktoberfest som lockade många nyfikna besökare.

Vi ser redan fram emot nästa års matfestival, så boka in sista helgen i september 2019 redan nu!