Årets gröna mästerkock & minikock har korats!

Årets Gröna Mästerkock 2018

2017 hade Smaka På Värmland premiär för tävlingen ”Årets Gröna Mästerkock” på scenprogrammet då Jenny Svensson från Oliveriet i Kristinehamn utsågs som första vinnare av tävlingen.

Årets vinnare valdes ut av en eminent jury, med juryordförande Barbro Fernström i spetsen, som utsåg vinnaren enligt dessa kriterier:
Att laga en vegetarisk maträtt som ska innehålla råvaror hämtade från närområde och i största möjliga mån KRAV/ekologiskt.

Vi säger stort grattis till 2018 års vinnare Asa Fonouni från Hammarö med sin goda och smakrika vegetariska sushi. Receptet kommer läggas upp inom kort här på Smaka på Värmlands hemsida.

 

Årets Gröna Minikock 2018

En nyhet för årets upplaga av Smaka på Värmland är att ovanstående tävling utökats med en tävling även för barn, nämligen ”Årets Gröna Minikock”. Inte mindre än fyra minikock-finalister (upp till 12 år) deltog under lördagens scenprogram.

Kriterierna för denna tävling är: Att tillaga en efterrätt eller ett bakverk som ska innehålla minst en ingrediens som är en grönsak, frukt, bär eller rotfrukt. De tävlande fick färdigställa sina rätter live på scenen. Vinnare blev Stina Granhagen från Kristinehamn med sin goda hallonmousse med chokladflarn, stort grattis. Receptet kommer läggas upp inom kort här på Smaka på Värmlands hemsida.