Grattis Restaurang Thorills till Årets värmländska matentreprenör!

Länsförsäkringar Värmland tillsammans med LRF Konsult instiftade 2016 priset för Årets Värmländska Matentreprenör som delas ut i samband med Smaka på Värmland. Pristagaren ska enligt kriterierna vara en entreprenör, organisation eller ett företag som hållbart och framgångsrikt har tillverkat, producerat eller marknadsfört lokal mat i Värmland.

Priset är 20.000:- och 2018 års vinnare blev Restaurangen Thorills, stort grattis!

Och motiveringen lyder: För två år sedan tog Thorill Pettersson tillsammans med sin pappa och sin man steget och vågade följa sin dröm om en restaurang i den egna bostaden. Med stor kunskap och ett brinnande intresse för mat och dryck lockar Thorills restaurang, i Holmedal utanför Årjäng, både lokalbor och turister. Menyn erbjuder lokalproducerat med råvaror från trädgården, skogsbrynet, intilliggande ängar och sjöar. Allt lagat i det lilla köket framför ögonen på restauranggästerna. Ett unikt och hållbart sätt att visa den värmländska landsbygden från sin allra bästa sida.

Tidigare års vinnare:
Bibbi Kringlund från Kulinarika – Mat & Vinbyrån, Västra Ämtevik 2017
Knut Lillienau och Christina Jonsson med Grön Ko, Säffle 2016