Tävla och bli Grön Mästerkock / Grön Minikock

Det grönskar ute och det finns så mycket gott att laga. Det är hög tid att exprimentera med dina favoriträtter flera gånger innan du lämnar in det slutgiltiga bidraget. På matfestivalen Smaka på Värmland är det ett populärt inslag att se duktiga kockar laga mat på scenen. 

”Detta är tävlingen för alla i Värmland som älskar grön matlagning. Du kan vara kock till yrket eller proffs i hemmaköket, tävlingen är öppen för alla!” säger Barbro Fernström, initiativtagare. Inom restaurangbranschen, storkök och i våra hem finns ett ökat intresse för vegetarisk och vegansk matlagning inom alla åldersgrupper. Vid Smaka på Värmland, den stora matfestivalen som äger rum i Kristinehamn 28-29 september kommer två finalister i vardera tävlingen att få tillaga sina gröna rätter live på scenen.

En eminent jury kommer att bedöma matupplevelsen och utse 2019 års Gröna Mästerkock och Gröna Minikock. Juryordförande är liksom föregående år Barbro Fernström med meriter som OS & VM medaljör och andra utmärkelser. Svenska Kockars Förening i Värmland har med distriktets ordförande, Ann-Christin Toreld Clarito, i spetsen flera kunniga kockar som domare.

”Vi öppnar tävlingen redan nu, då vi vet att många vill passa på att experimentera med vårens fina primörer, testa nya kombinationer och smaker”, uppmanar Barbro och välkomnar sökande fram till och med 6 september.

Tävla och bli Grön Mästerkock 2019

Tävlingsbidraget* ska vara en maträtt med innehållsförteckning, en arbetsbeskrivning och gärna en bild. Tävlingsbidraget lämnas in skriftligen med namn, telefonnummer och mailadress till Barbro Fernström: 072-542 29 98 eller barbro.fernstrom@live.se
Datum att notera:
6 september……….Sista inlämningsdag av tävlingsbidrag
9 september……….Fem bidrag som går till delfinal utannonseras
Vecka 37…………….De tävlande får laga upp sin rätt inför juryn i Karlstad som utser två finalister som går vidare i tävlingen
28 september……..Två finalister lagar sin rätt live på Smaka på Värmland i Kristinehamn och vinnaren av Årets Gröna Mästerkock koras.
*Bidraget kan även innehålla ägg och mjölk och kan alltså vara lakto-ovo vegetarisk rätt.

Tävla och bli Grön Minikock 2019

Är du 12 år eller yngre kan du vara med och tävla om titeln som Årets Gröna Minikock live på scenen (med stöd av förälder/vuxen). Skicka in recept och bild på din maträtt*.
Tävlingsbidraget lämnas in skriftligen med namn, telefonnummer och mailadress till barbro.fernstrom@live.se.
Vid frågor om bidrag, inlämning med råvaror kontakta Barbro Fernström 072-542 29 98.
Datum att notera:
6 september……….Sista inlämningsdag av tävlingsbidrag
9 september……….Fem bidrag går till delfinal utannonseras.
Vecka 37…………….Fem minikock tävlande får laga upp sin rätt live inför juryn
i Karlstad som utser två finalister som går vidare i tävlingen.
28 september……..Fyra finalister lagar sin rätt live på scenen på Smaka på Värmland
i Kristinehamn och vinnaren av Årets Gröna Mästerkock och Årets Gröna Minikock koras.
*Bidraget kan även innehålla ägg och mjölk och kan alltså vara lakto-ovo vegetarisk rätt.

För mer information kontakta;

Barbro Fernström, 072 542 29 98
Linnéa Palmqvist, Smaka på Värmland, 0550 880 83

Tävlingen arrangeras i samarbete mellan Smaka på Värmland och Barbro Fernström.