Alexandra Zazzi kommer

Vi är väldigt glada att kunna hälsa Alexandra Zazzi välkommen till Smaka på Värmland. Hon blev känd för svenska folket när hon som första kvinna tog hem segern i TV-programmet “Expedition Robinson”. Alexandra är författare till flera olika kokböcker. Hon har även deltagit i olika andra TV-program, och lett matprogrammet Köket på TV4.

Alexandra Zazzi är italienskättad, därav efternamnet och intresset för italiensk matlagningskonst. Född i Sverige men avflyttad vid späd ålder till pappas hemland Italien innan hon som tvåspråkig 11-åring återvände till de svenska rötterna. Uppväxten i Italien, där maten spelar en central roll i vardagslivet, betydde förstås mycket för det tidigt väckta maktintresset. Men klick sa det först när hon som 15-åring ägnade sommarlovet åt att steka hamburgare på Clock och insåg att hennes framtid fanns i restaurangbranschen. Hon tilltalades av den speciella atmosfär av positiv stress som finns i branschen och att man presterar hela tiden någonting och får snabba resultat. Hon kommer laga mat och tala om mat från scenen på Smaka på Värmland.