Information för besökare

Välkommen på matfest den 28-29/9 2019

Öppettider 2019

Lördag 29 september, kl. 10.00 – 16.00

Söndag 30 september, kl. 10.00 – 16.00

Entré 2019

50 kr (från 15 år)

Hitta hit 

Gustafsvik är en kulturhistorisk plats i en naturskön miljö. I närheten finns Vänerviken, ridklubben, Österviks kapell, stadsbondgården, Kristinehamns konstmuseum och ett fågeltorn med rikt fågelliv.  Klicka för att se karta.

GPS-koordinater
59.344900,14.057500

Boendepaket
Kristinehamn Herrgårdscamping
har skapat ett boendepaket med inträdesbiljetter för dig som vill bo i stuga eller på campingplats. Klicka här för att läsa mer om erbjudandet.
Strandgårdens Wärdshus har 10% på boende i anslutning till Smaka på Värmland. Klicka här för att läsa mer om erbjudandet.

Med buss till Kristinehamn 2019

Till Kristinehamn kan du åka enligt ordinarie linjetrafik inom länet med Värmlandstrafik. Vi har tagit fram lite förslag på olika resor med kollektivtrafik fårn flera orter som passar med mässan öppettider. Du kan läsa mer om det genom att klicka här.

Från bland annat Varberg, Borås, Kungsbacka och Göteborg kan du ta dig till Smaka på Värmland med Brunossons Resor. Här kan du kombinera en dag på Smaka på Värmland med en dag på Sandgrund Lars Lerin. Med Jönssons Buss kan du åka hit över dagen från bl.a. Torsby, Ekshärad, Hagfors och Munkfors. Läs mer genom att klicka här.

Promenera eller cykla från Kristinehamn:

Följ de gröna skyltarna Sverigeleden/Järnledsskyltarna. Börja vid Kristinehamns gästhamn. Cykel- och gångvägen går vackert längs med Varnumsviken ut till Gustafsvik. När du gått längst in i viken tills du ska över Kroksviksvägen går du vänster och fortsätter rakt fram. Du kan använda allén upp till Gustafsvik och mässområdet.

Hyr cykel i Kristinehamn:

Team Sportia, Albinvägen 2, 0550-107 01.

Taxi i Kristinehamn:

Taxistationen finns vid järnvägsstationen. Ring: 0550-150 45

Med bil via E18

Väster om Kristinehamn, vid Gokartbanan (Kroksvägskorset) sväng söder ut mot Vänern och sedan rakt fram. Gustafsvik ligger på vänster sida, vid ridklubben. Sväng vänster för handikappsparkering, följ skyltning och hänvisning från parkeringsvaker. Vi har utökat parkeringsytan vid mässområdet. Om det blir fullt så finns parkering vid industriområdet Gustavsvik som då trafikeras av skyttelbussar.

Parkering 2019

Christinehamns Ridklubb är parkeringsansvariga för Smaka på Värmland 2019. Det kostar 20:-/bil att parkera och det betalar du med swish eller kontanter (har gärna jämna pengar).

Kort, Swish och kontanter

Ta med kontanter. Många utställare hanterar kort eller Swish, men inte alla.

Varför inträde?

När du löser entré till Smaka på Värmland får du inte bara tillgång till en av de största mateventen i Sverige. Du stöttar också en lokal matproduktion. Inträdet behövs för att hålla nere utställaravgifterna så att de nyaste och de minsta företagen också kan delta. Vilket i sin tur gör det möjligt för dig som besökare att göra nya matupptäckter.

Får jag ta med mitt djur till festivalen?

Ja du får ta med ditt djur till Smaka på Värmland. Det finns dock djur med bland utställarna så visa hänsyn och håll ditt djur kopplat under hela besöket. Självklart plockar du oxå upp efter ditt djur.

Scenprogram och andra aktiviteter 

Under rubriken “Information för besökare” på hemsidan hittar du scenprogram och aktiviteter för barn och vuxna på eller i anslutning till matfestivalen.

Mer information

På plats vid Gustafsvik finns personal i informationstält, vid entréer och ute på området som kan hjälpa dig. Gilla var Facebooksida och vårt Instagramkonto för inspiration och information. Glöm inte att tagga dina lokala matupptäckter under året med #smakapåvärmland #smakapavarmland eller @smakapavarmland

För ytterligare frågor är du välkommen att kontakta turist@kristinehamn.se, 0550-88187