Information för besökare

Välkommen på matfest den 28-29/9 2019

Tack alla besökare för det trevliga besöket 2018. Vi har börjat arbeta med matfesten. Det kommer bli nionde året i år. Så kul. Det ser vi fram emot. Du är så välkommen 2019.

Med ett brett utbud av utställare och försäljare, ett spännande scenprogram samt nyheter som Food Court, Bagarfest och Oktoberfest på schemat blev det inget mindre än en succé 2018 med ca 8 000 besökare. Turismenheten vid Kristinehamns kommun tog förra året över driften av arrangemanget från Hushållningssällskapet Värmland. Smaka på Värmland genomfördes vid Gustafsviks Herrgård med många utställare från hela regionen, besökare från närområdet och mer långväga gäster.

Öppettider 2019

Lördag 29 september, kl. 10.00 – 16.00

Söndag 30 september, kl. 10.00 – 16.00

Entré 2019

50 kr (från 15 år), inte fastställd.

Hitta hit 

Gustafsvik är en kulturhistorisk plats i en naturskön miljö. I närheten finns Vänerviken, ridklubben, Österviks kapell, stadsbondgården, Kristinehamns konstmuseum och ett fågeltorn med rikt fågelliv.  Klicka för att se karta.

Boendepaket
Kristinehamn Herrgårdscamping
har skapat ett boendepaket med inträdesbiljetter för dig som vill bo i stuga eller på campingplats. Klicka här för att läsa mer om erbjudandet.
Strandgårdens Wärdshus har 10% på boende i anslutning till Smaka på Värmland. Klicka här för att läsa mer om erbjudandet.

Med buss till Kristinehamn 2019

Till Kristinehamn kan du åka enligt ordinarie linjetrafik inom länet med Värmlandstrafik.

Från bland annat Varberg, Borås, Kungsbacka och Göteborg kan du ta dig till Smaka på Värmland med Brunossons Resor. Här kan du kombinera en dag på Smaka på Värmland med en dag på Sandgrund Lars Lerin. Med Jönssons Buss kan du åka hit över dagen från bl.a. Torsby, Sunne och Kil samt Ekshärad, Hagfors och Munkfors. Läs mer genom att klicka här.

Promenera eller cykla från Kristinehamn:

Följ de gröna skyltarna Sverigeleden/Järnledsskyltarna. Börja vid Kristinehamns gästhamn. Cykel- och gångvägen går vackert längs med Varnumsviken ut till Gustafsvik. När du gått längst in i viken tills du ska över Kroksviksvägen går du vänster och fortsätter rakt fram. Du kan gå allén upp till Gustafsvik.

Hyr cykel i Kristinehamn:

Team Sportia, Albinvägen 2, 0550-107 01.

Taxi i Kristinehamn:

Taxistationen finns vid järnvägsstationen. Ring: 0550-150 45

Med bil via E18

Väster om Kristinehamn, vid Gokartbanan (Kroksvägskorset) sväng söder ut mot Vänern och sedan rakt fram. Gustafsvik ligger på vänster sida, vid ridklubben. Sväng vänster för handikappsparkering eller fortsätt förbi Gustafsvik för övriga parkeringsplatser.

Parkering 2019

Inget fastställt ännu, information kommer.

GPS-koordinater
59.344900,14.057500

Kort, Swish och kontanter

Ta med kontanter. Många utställare hanterar kort eller Swish, men inte alla.

Varför inträde?

När du löser entré till Smaka på Värmland får du inte bara tillgång till en av de största mateventen i Sverige. Du stöttar också en lokal matproduktion. Inträdet behövs för att hålla nere utställaravgifterna så att de nyaste och de minsta företagen också kan delta. Vilket i sin tur gör det möjligt för dig som besökare att göra nya matupptäckter.

Får jag ta med mitt djur till festivalen?

Eftersom det finns djur på festival som är en del av arrangemanget ser vi helst att du med hänsyn till dem och deras ägare lämnar ditt husdjur hemma.

Scenprogram och andra aktiviteter 2018

Under rubriken “Information för besökare” på hemsidan hittar du scenprogram för båda dagarna, kort-kurser och aktiviteter för barn och vuxna på eller i anslutning till matfestivalen.

Mer information

På plats vid Gustafsvik finns personal i informationstält, vid entréer och ute på området som kan hjälpa dig. Gilla var Facebooksida och vårt Instagramkonto för inspiration och information. Glöm inte att tagga dina lokala matupptäckter under sommaren med #smakapåvärmland eller @smakapavarmland

För ytterligare frågor är du välkommen att kontakta turist@kristinehamn.se